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Registro completo
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Biblioteca (s) : |
INIA Las Brujas. |
Fecha : |
21/02/2014 |
Actualizado : |
18/03/2022 |
Tipo de producción científica : |
Documentos |
Autor : |
BERRUETA, C.; GIMÉNEZ, G.; LENZI, A.; REZANO, A.; IBÁÑEZ, F. |
Afiliación : |
MARIA CECILIA BERRUETA MOREIRA, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; GUSTAVO GIMÉNEZ FRANQUEZ, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; ALBERTO RICARDO LENZI CEDREZ, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; ANABELA REZANO MATKOVICH, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; FACUNDO IBÁÑEZ SILVA, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay. |
Título : |
Evaluación de híbridos de tomate de mesa a campo para la región sur, zafra 2009-2010 |
Fecha de publicación : |
2010 |
Fuente / Imprenta : |
In: INIA Las Brujas; Programa Nacional Producción Hortícola. Resultados experimentales en el cultivo del tomate. Jornada de divulgación. Las Brujas, Canelones (Uruguay): INIA, 2010. |
Páginas : |
p. 47-62 |
Serie : |
(INIA Serie Actividades de Difusión ; 606) |
Idioma : |
Español |
Contenido : |
La evaluación de híbridos de tomate para consumo en fresco tiene como objetivo caracterizar los materiales disponibles comercialmente, de manera de identificar
aquellos que mejor se adaptan agronómicamente a las condiciones de producción del sur del País. La información generada es una herramienta de utilidad a la hora de tomar la decisión de cual variedad plantar por parte de productores y técnicos vinculados al rubro. |
Thesagro : |
ENSAYOS DE VARIEDADES; TOMATE. |
Asunto categoría : |
F01 Cultivo |
URL : |
https://www.ainfo.inia.uy/digital/bitstream/item/576/1/18429080610155354.pdf;ad606#page=53
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Marc : |
LEADER 01182naa a2200217 a 4500 001 1008823 005 2022-03-18 008 2010 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aBERRUETA, C. 245 $aEvaluación de híbridos de tomate de mesa a campo para la región sur, zafra 2009-2010 260 $c2010 300 $ap. 47-62 490 $a(INIA Serie Actividades de Difusión ; 606) 520 $aLa evaluación de híbridos de tomate para consumo en fresco tiene como objetivo caracterizar los materiales disponibles comercialmente, de manera de identificar aquellos que mejor se adaptan agronómicamente a las condiciones de producción del sur del País. La información generada es una herramienta de utilidad a la hora de tomar la decisión de cual variedad plantar por parte de productores y técnicos vinculados al rubro. 650 $aENSAYOS DE VARIEDADES 650 $aTOMATE 700 1 $aGIMÉNEZ, G. 700 1 $aLENZI, A. 700 1 $aREZANO, A. 700 1 $aIBÁÑEZ, F. 773 $tIn: INIA Las Brujas; Programa Nacional Producción Hortícola. Resultados experimentales en el cultivo del tomate. Jornada de divulgación. Las Brujas, Canelones (Uruguay): INIA, 2010.
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Registro original : |
INIA Las Brujas (LB) |
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Biblioteca
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Tipo / Formato
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Clasificación
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Cutter
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Registro
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Volumen
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Estado
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Registro completo
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Biblioteca (s) : |
INIA La Estanzuela. |
Fecha actual : |
01/07/2021 |
Actualizado : |
22/09/2022 |
Tipo de producción científica : |
Artículos en Revistas Indexadas Internacionales |
Circulación / Nivel : |
Internacional - -- |
Autor : |
SCHILD, C.; BOABAID F.M.; OLIVERA L.G.S.; MACHADO, M.; VILDOZA, A.; SARAVIA, A.; CUSTODIO A.; COMMAND, C.; MARTÍNEZ, A.; JAURENA, M.; DIXON, R.; RIET-CORREA, F. |
Afiliación : |
CARLOS SCHILD, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; FABIANA M BOABAID, Department of Pathology, School of Veterinary Medicine, University of the Republic, Tacuarembó, Uruguay.; LUIZ G S OLIVERA, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay.; MIZAEL MACHADO DA COSTA, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; ANA VILDOSA, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay.; ANDERSON SARAVIA DE MELO, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; ALEJANDRA CUSTODIO, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay.; CAROLINA COMMAND, Laboratory Clinical Analysis CEB, Paysandú, Uruguay.; AGUSTÍN MARTÍNEZ; MARTIN ALEJANDRO JAURENA BARRIOS, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; ROB DIXON, Queensland Alliance for Agricultural and Food Innovation, The University of Queensland, Rockhampton, Australia.; FRANKLIN RIET-CORREA AMARAL, Escola de Medicina Veterinária e Zootecnia, Universidade Federal da Bahia, Salvador, Brazil. |
Título : |
Osteomalacia as a result of phosphorus deficiency in beef cattle grazing subtropical native pastures in Uruguay. |
Fecha de publicación : |
2021 |
Fuente / Imprenta : |
Journal of Veterinary Diagnostic Investigation, 2021. OPEN ACCESS. Doi: https://doi.org/10.1177/10406387211025828 |
DOI : |
10.1177/10406387211025828 |
Idioma : |
Inglés |
Contenido : |
Abstract:
We investigated 2 outbreaks of osteomalacia as a result of phosphorus (P) deficiency in herds of lactating beef cows grazing subtropical native pastures in Uruguay. Cows exhibited pica, difficulty to stand and walk, rib fractures, and body weight loss even with adequate forage availability. Osteopenia and severe osteomalacia were observed on gross and histologic examination. The concentrations of bicarbonate-extractable P in soil (4.0, 4.1 mg P/kg), total P in pasture (0.9, 1.1 g P/kg), inorganic P in serum (1.0, 0.71 mmol P/L), and P in bone (73 mg P/mL) were all low. Although injectable and mineral salt supplements provided additional P in both outbreaks, these supplementary amounts were insufficient to prevent P deficiency. The P ingested by the cows from the pasture and supplements would have provided 20-55% of their daily P requirements of ~21 g P/d. Osteomalacia occurred in cattle at the 2 ranches as a result of severe P deficiency in the soil and forage, and inadequate P supplementation. Following diagnosis, control of P deficiency in beef cattle requires estimation of the amount of pasture P ingested and provision of sufficient additional supplementary P to meet the animals' requirements. |
Palabras claves : |
Lactating beef cows; Osteomalacia; Phosphorus deficiency; PLATAFORMA DE INVESTIGACIÓN EN SALUD ANIMAL; PLATAFORMA DE SALUD ANIMAL; Subtropical native pasture. |
Thesagro : |
URUGUAY. |
Asunto categoría : |
-- |
URL : |
http://www.ainfo.inia.uy/digital/bitstream/item/15748/1/Schild-C.O.-et-al-2021-Jr.Veterinary-Diagnostic-Investigation-10406387211025828.pdf
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Marc : |
LEADER 02331naa a2200349 a 4500 001 1062211 005 2022-09-22 008 2021 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $a10.1177/10406387211025828$2DOI 100 1 $aSCHILD, C. 245 $aOsteomalacia as a result of phosphorus deficiency in beef cattle grazing subtropical native pastures in Uruguay.$h[electronic resource] 260 $c2021 520 $aAbstract: We investigated 2 outbreaks of osteomalacia as a result of phosphorus (P) deficiency in herds of lactating beef cows grazing subtropical native pastures in Uruguay. Cows exhibited pica, difficulty to stand and walk, rib fractures, and body weight loss even with adequate forage availability. Osteopenia and severe osteomalacia were observed on gross and histologic examination. The concentrations of bicarbonate-extractable P in soil (4.0, 4.1 mg P/kg), total P in pasture (0.9, 1.1 g P/kg), inorganic P in serum (1.0, 0.71 mmol P/L), and P in bone (73 mg P/mL) were all low. Although injectable and mineral salt supplements provided additional P in both outbreaks, these supplementary amounts were insufficient to prevent P deficiency. The P ingested by the cows from the pasture and supplements would have provided 20-55% of their daily P requirements of ~21 g P/d. Osteomalacia occurred in cattle at the 2 ranches as a result of severe P deficiency in the soil and forage, and inadequate P supplementation. Following diagnosis, control of P deficiency in beef cattle requires estimation of the amount of pasture P ingested and provision of sufficient additional supplementary P to meet the animals' requirements. 650 $aURUGUAY 653 $aLactating beef cows 653 $aOsteomalacia 653 $aPhosphorus deficiency 653 $aPLATAFORMA DE INVESTIGACIÓN EN SALUD ANIMAL 653 $aPLATAFORMA DE SALUD ANIMAL 653 $aSubtropical native pasture 700 1 $aBOABAID F.M. 700 1 $aOLIVERA L.G.S. 700 1 $aMACHADO, M. 700 1 $aVILDOZA, A. 700 1 $aSARAVIA, A. 700 1 $aCUSTODIO A. 700 1 $aCOMMAND, C. 700 1 $aMARTÍNEZ, A. 700 1 $aJAURENA, M. 700 1 $aDIXON, R. 700 1 $aRIET-CORREA, F. 773 $tJournal of Veterinary Diagnostic Investigation, 2021. OPEN ACCESS. Doi: https://doi.org/10.1177/10406387211025828
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INIA La Estanzuela (LE) |
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